Page 1 of 1

Amp Problem..

Posted: Tue Dec 23, 2008 11:05 pm
by KayeM
Hey.
So I bought a Marshall AVT100 a few months back (I know a lot of people aren't fans of Marshalls...)
and I've noticed that its started making a continuous noise when I'm using it..
Well it wasn't that hard to notice.
I'd liken it to the sound of an Aeroplane getting ready to take off, or a washing machine spinning or one of those jumping castle motors.

Any idea what it could be?? :cry:

Re: Amp Problem..

Posted: Wed Dec 24, 2008 2:02 am
by Big Bad Bill
The most obvious thing to do is replace your valves (tubes). Worn valves are often the cause of these types of noise.

Re: Amp Problem..

Posted: Wed Dec 24, 2008 2:05 am
by Igneousiceman
I don't know the real details, but I have heard of other similar probs. It may be something to do with your power supply, or the amp not being grounded properly. Or it could be your guitar, although you would have had that problem previously.

http://www.tdpri.com/forum/amp-central- ... ining.html
http://line6.com/support/thread.jspa?th ... 4&tstart=0

Those are referring to completely valve driven amps, but the basics may apply to yours as well. Merry Xmas :)

Re: Amp Problem..

Posted: Wed Dec 24, 2008 4:17 am
by KayeM
Big Bad Bill wrote:The most obvious thing to do is replace your valves (tubes). Worn valves are often the cause of these types of noise.
I've only turned it on about four times..
Igneousiceman wrote:I don't know the real details, but I have heard of other similar probs. It may be something to do with your power supply, or the amp not being grounded properly. Or it could be your guitar, although you would have had that problem previously.

http://www.tdpri.com/forum/amp-central- ... ining.html
http://line6.com/support/thread.jspa?th ... 4&tstart=0

Those are referring to completely valve driven amps, but the basics may apply to yours as well. Merry Xmas :)
Thanks, I'll have a look into it.
I'm sure its not the guitar.
Merry Christmas :)

Re: Amp Problem..

Posted: Fri Jan 02, 2009 5:14 pm
by Renge
For starters I'd like to say that Marshall makes fantastic things and I've always had a deep respect for their amps. So take this next bit with a grain of salt, or a block of salt lick, as you find it appropriate.

AVT IS CRAP. I was working tech support at musicians friend in 2001 or 2002 when I remember those things starting to be carried and they were a NIGHTMARE. Returns constantly. Reports of funny noises and ridiculous issues with fuses blowing.

The funny thing about those amps is they sound horrid to my ears, but people were like "it's tube tone!". It's a tune preamp with a solid state power amp. The magical bit of a tube amp is the power amp - at least thats the most common opinion I've heard. Why someone would bother spending all their time messing with a tube preamp and a solid state power amp I'll never know. But I've always hated hybrids because of it. I suggest getting rid of that amp. I also suggest not spending less than 600 on a real tube amp, and to try ALOT OF THEM before you buy one.