VAI.COM

The Official Steve Vai Website Message Boards.
It is currently Wed May 27, 2015 6:00 pm

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sat Jan 17, 2015 6:37 am 
Offline
Member
Member

Joined: Sat Jan 18, 2014 4:30 am
Posts: 41
I just powered up my Legacy and the Dirty channel doesn't work, by which I mean neither the footswitch or button change over to the dirty channel. Also, I've found recently that when I take my amp off standby after letting it warm up a few minutes, the signal is very quiet and crackles loudly when I play hard for a few seconds, then is okay. This happens no matter how long I let it warm up for.
I had to reinstall the tubes when I got the amp (which I've never really done) so do you think its a problem with this? the channel worked fine before..


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jan 17, 2015 6:50 am 
Offline
Member
Member

Joined: Wed Mar 30, 2011 12:16 pm
Posts: 187
Location: reading,england
so regardless of what you do the amp stays on the clean channel?

i would say there is a problem with either the channel change switch or the footswitch jack on the back.

the other problem is perfectly normal.
when on standby voltage is only applied the the heaters for the valves,there is no ht voltage so when you take the amp off standby voltage is applied to the power supply/capacitors which takes a short while for the amp to come to life and will start off very quiet possibly with noise as well.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jan 17, 2015 6:56 am 
Offline
Member
Member

Joined: Sat Jan 18, 2014 4:30 am
Posts: 41
paulh123 wrote:
so regardless of what you do the amp stays on the clean channel?

i would say there is a problem with either the channel change switch or the footswitch jack on the back.

the other problem is perfectly normal.
when on standby voltage is only applied the the heaters for the valves,there is no ht voltage so when you take the amp off standby voltage is applied to the power supply/capacitors which takes a short while for the amp to come to life and will start off very quiet possibly with noise as well.


Ah cool! Thats fine then!

I thought it was the footswitch tol, but the reverb/loop still turns on and off so it cant be. As I said I did reinstall the tubes (never done that before) and maybe one isnt in quite right or something.. Ill give them a wiggle around.

It occoured as I was starting to plug my pedals in, I took the amp off standby to try the dirty channel w/ds1 thing and nothing happened, it just stayed on the clean.. Never seen that before!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Apr 05, 2015 1:21 pm 
Offline
Newcomer

Joined: Sun Apr 05, 2015 12:54 pm
Posts: 17
sell it and buy a new amp


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group