Plugging my amp into my computer?

The name says it all! Discuss Steve's studios, your studios and gear set-ups, amps and effects here. This is not for discussing guitars (Steve's or otherwise).
Post Reply
Message
Author
IbanezGRX
Banned
Posts: 269
Joined: Mon Mar 26, 2007 2:30 pm
Location: Michigan (USA)

Plugging my amp into my computer?

#1 Post by IbanezGRX » Tue Jun 12, 2007 5:15 pm

I have a Line6 Spider III amp, and I was wondering if theres a way to plug it straight into my CPU on my computer? Is there

quiksilver98
Member
Member
Posts: 578
Joined: Sat Jul 08, 2006 8:57 am

#2 Post by quiksilver98 » Tue Jun 12, 2007 5:45 pm

Errrm, yeah, if it has a headphone out. Take a lead from there and then put an adapter on the end of it to make it fit in your sound card.


If you happen to have a soundlbaster fatality fps like me, then you can jsut run it straight form the headphones without and adapter.

I personally use the SPDIF out of the pedal (GT_8) if there is one on your amp, then use that if you have the input.

IbanezGRX
Banned
Posts: 269
Joined: Mon Mar 26, 2007 2:30 pm
Location: Michigan (USA)

#3 Post by IbanezGRX » Tue Jun 12, 2007 6:32 pm

So will I need a connector with 2 of the same type of heads on them? (the heads like a simple headphone head like what you would plug in your ipod)

quiksilver98
Member
Member
Posts: 578
Joined: Sat Jul 08, 2006 8:57 am

#4 Post by quiksilver98 » Tue Jun 12, 2007 6:41 pm

Take a 1/4 inch from you amps headphone out and then put and adapter turning the other end of the cable into the ipod size head.

vaigod
Member
Member
Posts: 274
Joined: Thu Apr 24, 2003 5:24 pm
Location: PHX,AZ
Contact:

#5 Post by vaigod » Wed Jun 20, 2007 12:40 pm

I would purchase something like a Line 6 Tone Port that has the jacks needed to plug direct out from amp.
~D

VaiEvo
Member
Member
Posts: 160
Joined: Tue Dec 26, 2006 9:45 am

#6 Post by VaiEvo » Tue Jul 03, 2007 1:02 am

If you're on a Mac, Monster Cables offers something nice called the iStudioLink.

Zeds.Ded
Member
Member
Posts: 1425
Joined: Wed Aug 16, 2006 1:52 pm
Location: Ireland

#7 Post by Zeds.Ded » Tue Jul 03, 2007 9:04 am

vaigod wrote:I would purchase something like a Line 6 Tone Port that has the jacks needed to plug direct out from amp.
~D
+1

Post Reply