copy of evo and flo

For discussion of Ibanez, other guitars, and general guitar topics.
Message
Author
DONUT
Newcomer
Posts: 5
Joined: Sun Dec 19, 2010 3:00 pm

Re: copy of evo and flo

#106 Post by DONUT » Wed Jun 19, 2013 12:16 pm

Good old evil bay

but it didnt work so my tech took it apart and fitted the casing to a new black single coil driver...

but i do still have an issue with it so if anyone out there has a sustainer i have a question.


It sustains great in standard mode but as soon as you flick the switch to harmonic mode it stops sustaining...

ive tried all the standard bits
new battery,
adjusted trim pots
adjusted heights

any ideas ?

Jeries
Member
Member
Posts: 1545
Joined: Fri Jun 22, 2007 2:18 am
Location: Phoenix, Arizona
Contact:

Re: copy of evo and flo

#107 Post by Jeries » Wed Jun 19, 2013 12:35 pm

maybe its not installed right?

maybe its the guitar itself- the pickup height distance it is from the bridge and bridge pickup

could be a bad sustainer

User avatar
kyle am I
Member
Member
Posts: 881
Joined: Fri Nov 11, 2011 7:19 pm
Location: New Jersey

Re: copy of evo and flo

#108 Post by kyle am I » Wed Jun 19, 2013 4:45 pm

SAME EXACT thing happened to me when I first had my sustainer in- 1- what bridge pup are you using
2- rotate the bridge pup 180 degrees- I when that was done the sustainer harmonic mode worked PERFECTLY... Try it
DONUT wrote:Good old evil bay

but it didnt work so my tech took it apart and fitted the casing to a new black single coil driver...

but i do still have an issue with it so if anyone out there has a sustainer i have a question.


It sustains great in standard mode but as soon as you flick the switch to harmonic mode it stops sustaining...

ive tried all the standard bits
new battery,
adjusted trim pots
adjusted heights

any ideas ?

Post Reply